Το Primera Fila είναι ο δίσκος της χρονιάς στο Μεξικό!

2011-01-17 11:14

 

Παρόλο που η οικονομική κρίση έχει οξυνθεί έντονα στο Μεξικό, και που η πειρατεία έχει καταστρέψει τη μουσική βιομηχανία σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, το 2010 η δισκογραφική βιομηχανία έκανε μεγάλη προσπάθεια να προωθήσει τους καλλιτέχνες.

Κάθε χρόνο η AMPROFON (Επίσημη Ένωση Μεξικανών Παραγωγών Ηχογραφημάτων και Βιντεογραφημάτων) ανακοινώνει τη λίστα των δίσκων που έκαναν τις υψηλότερες πωλήσεις το 2010 σε εθνικό επίπεδο. Αυτή η ένωση ομαδοποιεί τις δισκογραφικές εταιρίες και συγκεντρώνει τα στοιχεία τους που αποτελούν το 70% της Μεξικάνικης αγοράς.

Σύμφωνα με τη λίστα των 100 πιο εμπορικών δίσκων του 2010, η επιτυχία της Μεξικάνας τραγουδίστριας Ταλία επιβεβαιώνεται με το υλικό με τίτλο “Primera Fila” που κατάφερε για 55 συνεχόμενες εβδομάδες να είναι ή στην πρώτη θέση ή μέσα στις 10 πρώτες. Αυτός ο δίσκος, υπό την παραγωγή της Sony Music, έλαβε αρχικά τετραπλά πλατινένια επικύρωση, στην συνέχεια διαμαντένια, και μόλις πριν λίγες μέρες διαμαντένια και πλατινένια επικύρωση για πωλήσεις που ξεπερνούν τα 360.000 αντίτυπα μόνο στο Μεξικό. Ήταν ο μόνος δίσκος φέτος που πέρασε την διαμαντένια επικύρωση, ξεχωρίζοντας για τις συνεργασίες με εξαιρετικούς καλλιτέχνες του μεγέθους του Τζόαν Σεμπάστιαν αλλά και τον Πορτορικανό Πέδρο Καπό.

Το τραγούδι “Equivocada”,το πρώτο σίνγκλ, δεν σταμάτησε ούτε στιγμή να ακούγεται από τις φωνές των Μεξικανών αλλά και στο ράδιο, κατορθώνοντας να είναι αναμφίβολα ένα από τα “καυτά” τραγούδια της χρονιάς.

Υψηλές πωλήσεις φέτος στο Μεξικό κατόρθωσαν επίσης ο τραγουδιστής Kalimba, το ροκ συγκρότημα Camila με τις ρομαντικές μελωδίες τους, ενώ και η Ιταλίδα Filippa Giordano ήταν μια μεγάλη έκπληξη. Επίσης, ο Erik Rubin και ο Mark Anthony, ενώ μεγάλη επιτυχία είχαν και ο Enrique Iglesias με τον Luis Miguel στην συνέχεια της λίστας.

Ωστόσο, η κυκλοφορία της Thalia ξεπέρασε με μεγάλη διαφορά τις υπόλοιπες σε πωλήσεις, κάνοντας το δίσκο της να θεωρηθεί αναμφισβήτητα ως ένας από τους πιο εμπορικούς τα τελευταία χρόνια.

Στην λίστα φιγουράρουν σε πιο χαμηλές θέσεις η Paty Cantu, ο Ricardo Arjona, η Shakira και ο Alejandro Fernandez.

Πίσω

Topic: Το Primera Fila είναι ο δίσκος της χρονιάς στο Μεξικό!

Δε βρέθηκαν σχόλια.

Νέο σχόλιο

b

© 2009-2016 --- Thalía [Greece]

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode